Enthousiaste kleuters op bezoek in onze praktijk!

[GROUP_IMAGE]

Deze week hadden we drie kleutergroepen (in de leeftijd van 4 tot 7 jaar) van de Rehoboth school op bezoek. Op school waren de leerlingen al enkele weken bezig met een project over de tandarts. Het project is “bekroond” met bezoek aan een echte tandartspraktijk. Hier vertelde de kinderen ons alles over het gezond hebben en gezond houden van je gebit: hoe belangrijk het is om twee keer per dag te poetsen en regelmatig voor de controle naar de tandarts te gaan. We kregen ook veel goede vragen, bij voorbeeld: hoe het komt toch dat de tanden gaan wiebelen en hoe maak je een kunstgebit. De kinderen gingen in de groepjes van ca 8 de behandelkamer in. 

Daar mochten ze rondkijken en op de tandartsstoel klimmen. Het leukste was natuurlijk samen met de assistente tanden en kiezen tellen in de mond van een dapper klasgenootje. Ook het wisselgebit is erg interessant voor deze leeftijdsgroep.

Ze staan allemaal te juichen als ze wiebeltanden hebben en straks de “grote mensen kiezen en tanden” krijgen. Na afloop kregen de kinderen leuke tandenborstels en we genoten van een vrolijke “dank je wel”


Terug

 

 

 

 
Inschrijven

Nieuws

Tijd reserveren